Tämä teksti on juttusarjaa “Mitä animea lapseni voisi katsoa?” Se käsittelee sarjaa sen lapsille ja nuorille sopivuuden näkökulmasta, joten se voi keskittyä paljon sarjan negatiivisiin osiin. Huomioithan, että juttu voi spoilata eli paljastaa koko sarjan juonen ja tärkeimmät juonenkäänteet.

K-On! on japanilainen anime-sarja, joka kertoo neljästä tytöstä, jotka perustavat koulun musiikkikerhon nimeltä “After School Tea Time”. Sarja seuraa heidän seikkailujaan musiikin parissa ja ystävyyssuhteiden kehittymistä.

Päähenkilöt ovat Yui Hirasawa, joka aloittaa kitaransoiton aloittelijana, ujo Mio Akiyama, joka soittaa bassoa, rikkaan perheen Tsumugi Kotobuki, joka soittaa sähköpianoa, sekä Ritsu Tainaka, joka on kerhon puheenjohtaja ja soittaa rumpuja. Myöhemmin bändiin liittyy myös toinen basisti Azusa Nakano.

Sarjassa seurataan tyttöjen harjoituksia ja esiintymisiä, sekä heidän arkipäiväänsä koulussa ja vapaa-ajalla. Sarjassa korostetaan ystävyyden merkitystä ja musiikin voimaa.

K-On! on suosittu anime-sarja, joka on saanut paljon kiitosta musiikkinsa ja hahmojen syvyyden vuoksi.

Pelottavuus: Sarjassa ei ole pelottavia teemoja. Yksittäisiä jännittävämpiä kohtauksia, jossa hahmot menevät esim. kummitustaloon on, mutta nekin ovat huumorilla höystettyjä.
Katso esimerkki hakemalla Youtubesta hakusanalla “K-On! Sawako-sensei scares Mio”.

Moraali: K-On! on lämminhenkinen sarja, joka käsittelee hahmojaan hyvin. Ystävykset suhtautuvat kaikkeen positiivisesti ja kaveriporukka ei yritä pakottaa ketään asettumaan mihinkään muottiin, vaan jokainen saa olla oma itsensä. Ystävät riitelevät välillä, mutta sopivat riitansa.

Feminismi: K-On! animessa on hyvin vähän hahmojen seksualisointia, johon länsimainen katsoja kiinnittäisi huomiota. Mangassa on muutamia yksittäisiä kohtauksia (esim. Mio kaatuu lavalla ja hänen alushousunsa näkyvät), animessa nämä kohtaukset on jätetty pois tai muutettu (Mio kaatuu lavalla, mutta hänen alushousujaan ei näytetä, vaan näytetään kuva raidallisesti riisikulhosta). Kohtaus on humoristinen eikä siinä paheksuta yleisön reaktiota nyt tai myöhemmin. Kohtaukseen viitataan useita kertoja sarjan aikana.
Katso esimerkki hakemalla Youtubesta hakusanalla “K-On! Mio falls on stage”.

K-On! on seinen-sarja eli sen kohdeyleisö on aikuiset miehet. Se edustaa “söpöt tytöt tekevät söpöjä asioita” -genreä. Tämä näkyy sarjassa niin, ettei siinä ole mieshahmoja, tytöillä ei ole poikaystäviä ja tytöt eivät puhu asioista, jotka voisivat häiritä mieskatsojaa, esimerkiksi kuukautiset.

K-On! sopii katsottavaksi kaikenikäisille. Se ei ole pelottava, se on lämminhenkinen ja hahmojen seksualisointia on hyvin vähän. K-On! on niitä harvoja sarjoja, joissa ei tunnu tapahtuvan mitään, mutta se vetää puoleensa hahmojen karisman avulla. Sarja on kauniisti animoitu ja erityisesti After School Tea Timen esiintymisiä jaksaa katsoa monta kertaa.

Katsomisjärjestys:
1. tuotantokausi K-On! 13 jaksoa
K-On! Live House! (tunnetaan myös nimellä K-On! OVA) (erikoisjakso)
2. tuotantokausi K-On!! 26 jaksoa
K-On!! Plan! (tunnetaan myös nimellä K-On!! Keikaku tai K-On!! 2nd Season Special) (erikoisjakso)
K-On! Movie (elokuva)

Lukujärjestys:
K-On! 1-4
K-On! College
K-On! Highschool

Sarjaan pääsee kuitenkin mukaan aika hyvin myös eri tuotantokausista tai elokuvia katsomalla.

Mitä K-On! -tarkoittaa?
K-On! lausutaan kei-on. Kanjilla kirjoitettuna keion tarkoittaa kevyttä musiikkia. K-On! on siis tyylitelty versio tästä sanasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *