“7 Deadly Sins” on suosittu anime- ja manga-sarja, joka kertoo seitsemästä voimakkaasta soturista, joista jokainen edustaa yhtä kuolemansyntiä. Päähenkilö Meliodas on sarjan keskeisin hahmo. Hän on kapteeni Seven Deadly Sins -nimisestä ryhmästä ja hänet tunnetaan myös Wrathin (Viha) syntinä.

Meliodas on ulkoisesti nuori poika, mutta hän on todellisuudessa vanhempi ja hänen voimansa sen mukaiset. Hän on iloinen, pirteä ja pervo hahmo, jolla on kuitenkin syvä suojeluvietti ystäviään ja maailmaa kohtaan. Meliodas hallitsee lohikäärmeiden voimaa ja pystyy käyttämään mahtavia fyysisiä kykyjä, erityisesti miekkailutaitoja.

Meliodaksen tarina keskittyy hänen rooliinsa Seven Deadly Sins -ryhmän johtajana ja matkallaan kerätä ryhmä jälleen yhteen torjuakseen pahuuden uhkaa. Hänen menneisyytensä ja salaisuutensa paljastuvat vähitellen sarjan edetessä, ja hän joutuu kohtaamaan omia haavojaan ja vastustajiaan matkansa varrella.

Sarja on saanut paljon huomiota ja suosiota ei niinkään laatunsa takia, vaan koska se oli pitkään Netflixin ainoa nuorille suunnattu animesarja. 7 Deadly Sins -sarjasta on myös manga, jota on käännetty suomeksi ensimmäinen tarinakokonaisuus. Mangan ja animen juoni ovat pääpiirteittäin yhtenevät.

Huom! On olemassa myös kalliiden keräilyfiguureiden sarja, jonka nimi on 7 Deadly Sins. Figuurisarja koostuu bikinipukuisista naisista ja siihen on helppo törmätä, jos etsii oheistuotteita 7 Deadly Sins -sarjasta.

Pelottavuus: Sarjassa on paljon taisteluita, mutta ne eivät ole erityisen väkivaltaisia tai pelottavia. Monet taistelut koostuvat pitkälti “lasersäteiden” ampumisesta ja hahmoja kuolee harvoin. Sarjan äänimaailma tai hahmodesignit eivät myöskään ole poikkeuksellisen pelottavia. Sarjassa on jonkin verran verta, mutta myöhemmissä jaksoissa veri on korvattu valkealla nesteellä.
Hakusana YouTubessa: “Seven Deadly Sins Best Fights”.

Moraali: Sarjassa ei ole varsinaista moraalia. Meliodas ja tämän toverit puolustavat ystäviään eivätkä hylkää näitä, mutta sarjassa ei ole suurempaa moraalista pohdintaa tai moraalisia valintoja.

Feminismi: Sarjan isoin ongelma on päähenkilö Meliodas. Meliodas ahdistelee sarjan naishahmoja jatkuvasti. Kun Meliodas löytää prinsessa Elizabethin tajuttomana, Meliodas puristelee tätä rinnoista ja haistelee tämän haaroja. Myöhemmin sarjassa on kohtauksia, joissa Elizabeth seisoskelee paikoillaan ja Meliodas asettuu maahan makaamaan tuijottaakseen häneen hameensa alle tai vain kävelee paikalle ja puristelee Elizabethia rinnoista. Elizabeth yrittää usein torjua ahdistelut, mutta Elizabeth on ujo eikä usein reagoi muuten kuin punastumalla ja koettamalla siirtyä pois tilanteesta.

Meliodas on sarjan päähenkilö ja ns. oikeuden soturi, joten tämä käytös luo todella epämiellyttävän vivahteen sarjaan. Meliodasin käytös esitetään normaalina ja hauskana, vaikka se selvästi ahdistaa arkaa Elizabethiä. Meliodasin käytökselle ei ole myöskään mitään juonellista tai hahmoon liittyvää perustetta (esim tirkistely tapahtuu vahingossa tai Meliodas olisi tyhmä lapsi, joka ei tajuaisi, mitä tekee), vaan se on vain seksuaalista ahdistelua esitettynä hauskana vitsinä.
Hakusana YouTubessa: “Seven deadly sins Meliodas pervert”

7 Deadly Sins on Japanissa suunnattu alle teini-ikäisille ja myös länsimaissa sen kohdeyleisö osuu teini-ikäisten kummallekin puolelle. Sarjasta on 5 tuotantokautta animea ja 3 erikoisjaksoa, jotka eivät liity sarjan juoneen, vaan yksittäiseen hahmoon tai huumoriin.

Katsomisjärjestys:
1. tuotantokausi – The Seven Deadly Sins 24 jaksoa
2. tuotantokausi – The Seven Deadly Sins: Signs of Holy War 4 jaksoa
3. tuotantokausi – The Seven Deadly Sins: Revival of The Commandments 24 jaksoa
4. tuotantokausi – The Seven Deadly Sins: Wrath of the Gods 24 jaksoa
5. tuotantokausi – The Seven Deadly Sins: Dragon’s Judgement 24 jaksoa

Miten voin välttää hentai-figuurit, kun tahdon etsiä Googlesta tietoa 7 Deadly Sins -sarjasta?
Laita hakusanaksi “-Amakuni” (eli “miinusmerkki Amakuni”). Amakuni on 7 Deadly Sins -figuurisarjan valmistaja, joten rajaamalla sen pois hakuehdoista, vältät huomattavan määrän näistä tuotteista.
Vaihtoehtoisesti jos tahdot etsiä tietoa näistä figuureista, laita mukaan Amakuni ja löydät valmistajan tiedot tuotteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *