Tämä teksti on juttusarjaa “Mitä animea lapseni voisi katsoa?” Se käsittelee sarjaa sen lapsille ja nuorille sopivuuden näkökulmasta, joten se voi keskittyä paljon sarjan negatiivisiin osiin. Huomioithan, että juttu voi spoilata eli paljastaa koko sarjan juonen ja tärkeimmät juonenkäänteet.

Demon Slayer (jap. Kimetsu no Yaiba) on kertoo Tanjiro Kamadosta, jonka perheen joutuu demonin tappamaksi. Tanjiron lisäksi teurastuksesta selviää pikkusisko Nezuko, joka on kuitenkin muuttunut verenhimoiseksi demoniksi. Tanjiron elämän uudeksi tavoitteeksi tulee Nezukon palauttaminen takaisin ihmiseksi. Tanjiro liittyy Demon Slayer Corp -nimiseen järjestöön, jonka tavoitteena on tuhota demonit ja suojella ihmisiä. Demonit muistuttavat usein perusolemukseltaan ihmisiä, mutta ne voivat muuttaa muotoaan tai tehdä loitsuja. Mitä enemmän ihmisiä demoni syö, sitä voimakkaammaksi se kasvaa.

Tanjiro ei ole tavallinen Demon Slayer, sillä hän käyttää hajuaistiaan paikantaakseen demonit ja heidän heikkoutensa. Koulutuksessa Tanjiro hioo kykyjään, oppii taistelemaan miekalla ja käyttämään vesi-tekniikoita. Tanjiro oppii myös, että jotkut demonit voivat olla ystävällisiä ja että demonien tappaminen ei aina ole oikea ratkaisu.

Sarjassa seurataan Tanjiroa ja hänen ystäviään, jotka ovat muita Demon Slayer -järjestön jäseniä, heidän taistellessaan demonien kanssa ja etsiessään keinoa pelastaa Nezuko. Sarjassa on paljon toimintaa, draamaa ja huumoria.

Demon Slayer on suunnattu teini-ikäisille.

Pelottavuus: Demon Slayerissa on paljon rajuja taistelukohtauksia, siinä kuolee päähenkilöitä ja sivullisia ihmisiä, hahmoja loukkaantuu ja vammautuu pysyvästi. Tämän lisäksi sarjassa on demoneita, joiden ulkonäkö tai kyvyt voivat olla kammottavia. Koska demonit kuolevat päivänvalossa, taistelut asettuvat aina yöaikaan ja ovat synkkäsävyisiä.
Katso esimerkkejä rajuimmista taisteluista hakemalla Youtubesta hakusanalla “Demon Slayer Final Selection Tanjiro vs Demon”, “Demon Slayer Death of Rengoku”, “Demon Slayer Inosuke vs Spider Demon”, “Demon Slayer Zenitsu vs Spider Demon”, ” Demon Slayer (2019) KILL COUNT”, “Tanjiro, Uzui, Zenitsu & Inosuke Finish The Demon Siblings” tai katso animesta jakso 4: Final Selection.

Moraali: Päähenkilö Tanjiro pyrkii aina toimimaan oikein ja auttamaan ihmisiä. Hän asettuu aina heikommassa asemmassa olevan puolelle ja puhuu suoraan sekä toimii heti, jos tilanne niin vaatii. Tanjiron ystävällisyys ja vahva moraali vaikuttaa myös muihin hahmoihin: hyvin harva hahmoista kykenee vihaamaan Tanjiroa, vaan muuttuu nopeasti tämän ystäväksi. Tanjiro on ystävällinen kaikille ja koettaa auttaa näitä ongelmien kanssa, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Tanjiro tappaa demoneita epäröimättä, mutta tuntee myös surua demoneiden puolesta, koska ne ovat aikoinaan olleet tavallisia ihmisiä. Vaikka demonit tappoivat Tanjiron perheen, ei Tanjiron motiivina ole kostaa demoneille, vaan estää muita joutumasta kokemaan samaa surua kuin hän itse.

Feminismi:Demon Slayer asettuu ajassa 1900-luvun alun Japaniin. Asetelman huomioon ottaen sen moraalit ja arvot asettuvat vahvasti nykypäivään. Huomattavin ongelmakohta on tarinakokonaisuus (Entertainment District), joka asettuu punaisten lyhtyjen alueelle ja siinä puhutaan seksityöhön joutumisesta melko positiivisessa näkökulmasta ottaen huomioon, että kyse on usein ollut ihmiskaupasta.
Sarjan “perverssi” hahmo, Zenitsu, on rakastunut Nezukoon ja juoksee jatkuvasti tämän perässä, mutta Zenitsu on hahmona hyvin viaton. Kun Zenitsu näkee lumottua unta, jossa hän voi tehdä mitä vain, hän pitää Nezukoa kädestä ja auttaa tämän kulkemaan puron ylitse.

Demon Slayer on tällä yksi suosituimmista anime-sarjoista, niin Japanissa kuin maailmallakin. Sarja vetää puoleensa teinejä ja myös aikuisia, mutta ei ole tavatonta nähdä sarjalla jopa alle kouluikäisiä faneja. Sarja on väkivaltainen ja se tasapainoilee kauhun ja toiminnan välillä heittäen sekaan myös huumoria. Se on myös tarina ystävyydestä, perheestä ja taistelusta oikeuden puolesta.

Katsomisjärjestys:
Tuotantokausi 1 / Season 1
Tuotantokausi 2 / Season 2 Mugen Train TAI Elokuva – Mugen Train
Tuotantokausi 2 / Season 2 Entertainment District
Tuotantokausi 3 / Season 3 Swordsmith Village

Tarinakokonaisuus “Mugen Train” -julkaistiin ensin elokuvana, mutta se leikattiin myöhemmin 7 jakson palasiksi ja liitettiin osaksi toista tuotantokautta. Esimerkiksi Crunchyrollista nämä löytyvät nimillä:
Season 1 = Season 1
Season 2 = Season 2 Mugen Train
Season 2 = Season 2 Entertainment District
Season 3 = Swordsmith Village
Season 54 = Mugen Train -elokuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *