Mitä ovat Nendoroidit?

Nendoroid on japanilainen Goodsmile Companyn figuuribrändi, joka tunnetaan pienikokoisista, hellyyttävistä ja erittäin yksityiskohtaisista figuureista. Nendoroidit ovat erityisesti suosittuja anime- ja manga-fanien keskuudessa, mutta viime vuosina niitä on alkanut ilmestyä myös länsimaisista sarjoista ja peleistä.

Nendoroid-figuurit ovat yleensä noin 10 cm korkeita ja ne ovat suunniteltu “chibi”-tyylillä, mikä tarkoittaa, että ne ovat pieniä ja söpöjä versioita alkuperäisistä hahmoista. Ne ovat muunneltavissa ja sisältävät erilaisia lisäosia, kuten vaihdettavia kasvoja, käsiä ja esineitä, jotka mahdollistavat erilaisten poseerausten luomisen. Tämän lisäksi lähes kaikkien Nendoroidejen osia pystyy vaihtelemaan keskenään! Nendoroidit ovat myös erittäin yksityiskohtaisia ja ne on maalattu käsin, mikä tekee niistä korkealaatuisia keräilyfiguureja.

 

Nendoroidit eroavat muista anime-figuureista erityisesti niiden vaihto-osien ja muunneltavuuden vuoksi. Nendoroidit antavat faneille mahdollisuuden luoda erilaisia poseerauksia sekä mahdollisuuden ilmaista hahmojen erilaisia tunteita ja ilmeitä. Monesti Nendoroidien ilmeet ja vaihto-osat tulevat suoraan sarjan tapahtumista, jolloin niillä voi luoda kohtauksia. Nendoroideja julkaistaan rajoitetussa määrin, mikä tekee niistä haluttuja keräilykohteita.

 

Nendoroidejen suosioon vaikuttaa myös niiden pieni koko: ne eivät vaadi suurta tilaa tai erillisiä vitriineitä, vaan ne mahtuvat hyvin minne tahansa.  Japanissa Nendoroideista on jopa valmistettu Swacchao!-sarjaa, jossa hahmolle on istuva vartalo, jolloin figuurit saa mahtumaan vielä pienempään tilaan. Moniin muihin figuureihin verrattaessa Nendoroidit ovat myös kestäviä eli ne eivät hajoa esimerkiksi kaatuessaan ja ne kestävät usein jopa lattialle tippumisen.

Muunneltavuutensa ansiosta Nendoroidit ovat erityisen suosittuja figuurikuvaajien parissa: yhdestä figuurista saa helposti kymmeniä erilaisia kuvia kasvoja ja poseerauksia vaihtamalla.

 

Usein kysyttyä Nendoroid -figuureista

Voiko kaikkien Nendoroidien osia vaihtaa keskenään?

Melkein! 99% Nendoroideista sopii yhteen eli voit vaihtaa niiden kasvoja, vartaloita, käsiä, alustoja, koriste-esineitä ym. keskenään. Poikkeuksena tähän ovat kuitenkin jotkut vanhemmat Nendoroid-figuurit (valmistettu ennen vuotta 2012) sekä erikoishahmot kuten eläimet.

Mitä ovat Nendoroid More -tuotteet?

Nendoroid More -tuotteet ovat Nendoroidien lisätuote, joilla saat hahmoihin lisää vaihto-osia. More-sarjasta löytyy niin vaihtokasvoja, vartaloita, käsiä, koristeita kuin taustoja tai huonekaluja.

Jos ostan Nendoroid More -kasvot ja Nendoroid More -vartalon, voinko koota niistä Nendoroid-figuurin?

Et. Sinulta puuttuu vielä pää eli osa, johon voit kiinnittää kasvot. Päitä myydään harvoin irtonaisina.

Haluaisin ostaa juuri tietyn Nendoroidin. Voinko saada sen teidän kauttanne?

Kyllä, uusista Nendoroideista voimme avata ennakkotilauksen. Vanhempia Nendoroideja voimme yrittää etsiä, mutta kannattaa muistaa: Nendoroidit ovat kausituotteita, joista suurin osa myydään ennakkotilausten aikana, joten jo vuosi tuotteen ilmestymisen jälkeen sen hankkiminen voi olla haastavaa.

Mitä ovat Petite tai Petit Nendoroid -figuurit?

Petite Nendoroidit ovat nimensä mukaisesti minikokoisia Nendoroid-figuureita. Niitä ilmestyi erityisesti 2000-2010-vuosina. Normaaleista malleista poiketen Petite-figuureissa ei ollut vaihdettavia osia tai kasvoja.

Eiväthän Nendoroidit ole harvinaisia. Niitä saa kaikkia Wishistä 2 eurolla!

Koska Nendoroidit ovat suosittuja, niistä tehdään myös piratoituja versioita. Piratoiduissa figuureissa on paljon laatuongelmia ja niiden osat eivät usein sovi yhteen. Niillä ei ole myöskään keräilyarvoa. Piratoitujen tuotteiden maahantuonti sekä myyminen on laitonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *